Pages

Tuesday, 12 August 2014

jem 'mok teay'/ jem rambutan

bismillahrrahmanirrahim...
olla bloggers and readers, nk share ai nin kite nk buat jamm..bkn jem traffic , jem yg kite sapu kat roti  tu..alang2 ade tok che kite yg rajin ni..kite gune la kesempatan yg ade utk amik ilmu drp tok che kite
 ok str8 to the steps..vry simple and easy la..huhu

SETIAP STEP2 NI BOLEY LA KITA BERSELAWAT, BACAAKN AYAT2 QURAN ...hilangkan bosan..=)
1) buang kulit rambutan..amik isi dan biji..
2) masukkan rambutan (isi & biji ) ke dalam periuk
3)masukkan air untuk di rebus sampai isinya lembut2
4)pas tu.biar kn sejuk bersama airnya
5)genggam kan isi spy biji nya terkeluar
6) pastu kisarkan smpy lumat2 bersama airnya( don't ever separate air rambutan xdi_
7)then, panaskn di atas kuali shingga dpt pekatan yg di ingini
8) lau nk cantik letak la pewarna yg di ingini..
9)masukkn dlm peti
10) Alhmdulillah kholass...=)

No comments:

Post a Comment